Vrem să nu uităm niciodată că suntem suporteri. Că, dată fiind natura comună a pasiunii noastre, suntem egali unul în fața celuilalt. Nici educația, nici pregătirea și nici faptele nu conferă unui U-ist dreptul de a se considera superior în fața altui camarad ce împărtășește același crez. Acțiunile noastre sunt impozitul pe care îl plătim de bunăvoie Universității Cluj pentru privilegiul de a ne considera și a fi recunoscuți ca făcând parte din familia ”U”.

Știm că traversăm vremuri tulburi, că ideea de ”U” se risipește și prăfuiește în locuri pe unde nu ar avea ce căuta. De aceea, vom învăța la început să ne acceptăm unul pe altul, ca într-o terapie de grup. Vom (re)învăța să fim uniți, pentru că numai așa vom redobândi un statut pe care l-am pierdut. Caracteristica de ”unici” este a grupului nu a unui individ sau altul.

Vrem să fim mândri nu doar de trecut. Prezentul este responsabilitatea noastră și nimeni nu ne va ierta dacă vom risipi moștenirea primită, chiar dacă fiecare, în parte, considerăm că am făcut bine un anumit lucru. Când copiii noștri ne vor întreba unde s-a pierdut ”U”, noi nu le vom putea răspunde ”nu eu am fost de vină”. Vrem ca ”U” să trăiască, la fel ca până acum, într-un grup de oameni ce împărtășesc aceleași valori.

Vrem, pentru că încă suntem mulți cei care iubim Universitatea, să ne strângem pe stadion, în sală sau oriunde e prezent numele de ”U” și să îl apărăm de orice atac. Toate acțiunile noastre vor avea ca scop promovarea valorilor specifice lui ”U”, dar le vom filtra prin sita condiției de suporter. Pentru că a fi suporter ”U” e cel mai nobil lucru, nu vom accepta nicio trădare. Prin urmare, vom inițiatia sau sprijini orice acțiune gândită respectând statutul de suporter, limită care oferă și garanția succesului.