Anunțam în urmă cu ceva timp că Universitatea Cluj, clubul condus de hulitul Ovidiu Vasu, a reușit o mega lovitură prin achiziționarea unei clădiri pe strada Devei, 1300 de mp. care se vor transforma în spații de cazare pentru sportivii clubului.
Știrea a stârnit uimire în rândul publicului larg, obișnuit cu situația celuilalt ”frate” U, clubul de fotbal, care în zeci de ani de existență nu a reușit să își îmbogățească patrimoniul cu nimic mai valoros decât două-trei calculatoare sau o mașină de tuns iarba, ulterior vândute și acestea la preț de nimic. Deși a cunoscut perioade de bunăstare financiară în perioade precum Dacia Felix sau Walter, blestemul (sau mai degrabă managementul) a făcut ca ”U” să nu aibă nimic al său.
Complet diferit stă situația la Clubul Sportiv Universitatea, care, în ultimii ani, și-a dezvoltat o infrastructură impresionantă pentru orice organizație sportivă din România, indiferent de domeniul de activitate. Pe lângă clădirea proaspăt achiziționată, Universitatea mai deține dreptul de folosință exclusivă a unui sediu în inima orașului, pe strada Iuliu Hossu, are un parc auto propriu sau o bază de recuperare și refacere uluitoare.
Amenajat într-o fostă centrală termică între Sala sporturilor Horia Demian și Bazinul Olimpic, centrul de refacere și recuperare al Universității Cluj impresionează atât prin dotări cât și prin notorietatea personalului de specialitate care îl deservește. Sportivii clubului ”U” sunt principalii beneficiari ai centrului dar ușile sunt deschise, în măsura posbilităților, și pentru sportivi din afară. Fotografiile arată doar o mică parte din comoara ce stă ascunsă lângă Sala Sporturilor Horia Demian.
Am râs de Vasu și campionii lui la pincă sau desfăcut alune, dar adevărul este că dacă vine mâine cineva de la cluburile bogate ale sportului românesc și vede ce are Universitatea Cluj în proprietate, rămâne cu gura căscată și greu o mai poate închide. Ce s-a făcut la ”U” în ultimii ani e nedrept să rămână în anonimat. 
De astăzi, ”geamănul” ”U” va avea parte de atenția noastră și cititorii numaiu.ro vor primi informații în alb și negru și de la celelalte sporturi ale Simbolului. 

Comentarii