Universitatea Cluj a pierdut în aceste zile o jucătoare de bază, declarată liberă de contract . Interul dreapta Laura Popa, jucătoare în echipa naţională de handbal feminin a României, va semna, cel mai probabil cu Dinamo Bucureşti. Jucătoarea se afla în ultimele patru luni de contract cu „U” şi îşi exprimase de mai mult timp intenţia de a nu semna prelungirea lui. Cum echipa de handbal feminin pare să îşi îndeplinească fără probleme obiectivul în acest sezon, Laura Popa a fost lăsată să plece iar clubul nu s-a mai apărat în litigiul cu jucătoarea la comisii, deşi câştigase în prima instanţă.

Când antrenorul se transformă în impresar

Plecarea Laurei Popa ascunde însă un conflict mai vechi din  vestiarul lui „U”. Fostul antrenor al echipei, Carmen Amariei, este bănuită de oficialii clubului că ar sta în spatele apatiei unor jucătoare din lot. Povestea cu umbra lui Amariei în vestiarul lui „U” este însă ceva mai veche, de pe vremea când fosta glorie a handbalului românesc ocupa postul de antrenor al echipei Universitatea Cluj. Mai multe jucătoare din lot susţin că Amariei a început mai ales din vara trecută să se poarte ca un impresar, sugerându-le să semneze contracte de reprezentare cu agenţia de impresariat „People in Sport”. Ca o „coincidenţă”, reprezentantul în România al agenţiei este Cosmin Marchesini, fostul partener de viaţă al lui Amariei, cei doi având împreună un copil!

Amariei vs Anamariei

De altfel, cea mai mare parte a transferurilor făcute în această vară de Universitatea au fost făcute prin intermediul impresarului Marchesini, la cererea antrenorului Carmen Amariei. Şi alte jucătoare din lotul Universităţii au semnat ulterior cu agenţia de impresariat a lui Marchesini, astfel că vestiarul Universităţii a fost în mai multe rânduri la un pas de implozie, unele jucătoare plângându-se conducerii că sunt marginalizate din cauză că nu au semnat contracte de reprezentare la sfatul antrenorului. Nici Amariei nu s-a sfiit să le acuze direct de lipsa rezultatelor pe cele care nu îi ascultaseră sfatul, deşi fetele vedeau deja meciurile mai mult de pe bancă decât din teren. Ulterior, odată cu demiterea lui Amariei şi aducerea lui Florentin Pera, antrenorul-impresar Carmen Anamariei l-ar fi ameninţat pe noul tehnician că „îl va face cu jucătorii” (informaţia este confirmată inclusiv de un conducător al echipei), dar, spre bucuria suporterilor, echipa a avut un traseu ascendent odată cu schimbarea antrenorului şi oprirea epurării lotului pe criterii de reprezentare impresarială.

Aceasta este cheia prin care trebuie privită despărţirea lui „U” de Laura Popa. Aflată sub influenţa antrenorului- impresar Carmen Anamariei, jucătoarea Laura Popa are mai nou cifre înspăimîntătoare la „U”: în ultimele patru meciur,i interul- dreapta a marcat un singur gol! Laura Popa este a treia jucătoare de la „U” care ajunge la Dinamo în mai puţin de şase luni prin intermediul aceluiaşi impresar.

 

foto: libertatea.ro

Comentarii