Jucătorul Mihai Onicaş a fost protagonistul unei întâmplări cutremurătoare în timpul partidei de ieri, din optimile Cupei României, cu Dinamo Bucureşti. În minutul 14, bucureştenii au deschis scorul prin Corbu, care a reluat cu capul, din careu, o centrare venită de pe partea stângă, de la 30 de metri. Reluările tv arată că atacantul dinamovist a fost scos din ofsaid de un fotbalist al Universităţii, aflat în afara careului, către linia de tuşă. Este vorba de Mihai Onicaş, care la puţine momente de la acea fază se îndreaptă către banca de rezerve şi solicită schimbarea. În locul său a intrat Răzvan Greu.
Conform informaţiilor noastre, Onicaş a cerut schimbarea spunând că nu mai poate continua meciul pentru că a ameţit. Cum jucătorul nu era coerent în vorbire şi, în plus, invocase un episod similar şi în ziua anterioară partidei, când a şi avut nevoie de perfuzii, Onicaş a fost preluat rapid de echipajele medicale de la stadion, revenindu-şi abia după aproximativ un sfert de oră. 
În imaginile surprinse de televiziunile care au transmis partida se vede cum, la faza golului, Onicaş se deplasează haotic şi pare complet dezorientat, nemaiurmărind jocul. În momentul centrării, fundaşul Universităţii priveşte iniţial spre tribune, apoi îşi îndreaptă privirea spre gazon şi abia înainte ca mingea intre în plasă se uită spre fază. Imediat după acest moment Onicaş solicită schimbarea, arbitrul de centru observând şi el că jucătorul vorbeşte cu greutate şi este incoerent.
Episodul a avut urmări proaste pentru Universitatea, care a primit gol la acea fază, dar fericite pentru Onicaş, scăpat de o tragedie chiar pe terenul de fotbal. Jucătorul va fi supus acum unor controale medicale amănunţite.
E un moment delicat pentru toată lumea şi de aceea trebuie să fim alături de el necondiţionat. Sper din tot sufletul ca şi clubul să dea dovadă că #impreunaSuntemU nu e doar un hashtag şi să îl sprijine, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată cu jucătorii lui U aflaţi în suferinţă.
Fii tare, Onicaş! 

 

Comentarii